Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone aromatyczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
masło 10 dag
skórka pomarańczowa
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone aromatyczne

Jabłka umyć, wydrążyć komory nasienne, nie przecinając odwrotnej strony jabłka. W wydrążone otwory nakładać posiekaną smażoną skórkę pomarańczową. Jabłka ułożyć ciasno w rondlu., skropić stopionym, lecz nie rumianym masłem i włożyć na ok. 1 godzinę do średnio nagrzanego piekarnika. Po wyjęciu przełożyć na talerzyki i posypać cukrem pudrem. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 18.11.2012 21:23
bardzo lubię takie jabłka, z skórką pomarańczową nie robiłam ale dodaję miód zamiast cukru
traktorek 29.08.2012 17:28
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak