Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIAK

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
podgrzybki suszone 4 sztuki
wołowina z kością 400 gram
mąka 4 łyżki
boczek wędzony 200 gram
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIAK

Mięso zagotować na wywar, po czym dodać do niego podgrzybki, listek laurowy, sól i pieprz. Po upływie 60 minut mięso odcedzić, a następnie pokroić w kostkę.
Kapustę odcisnąć, a następnie przelać wywarem, po czym gotować do miękkości.
Na patelni zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę, boczek, czosnek, po czym dodać mąkę. Przygotowaną zasmażkę wlać następnie do zupy.
Do zupy dodać także pokrojone mięso i całość zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.12.2013 19:50
pyszna zupka
Iwusia 27.12.2013 23:03
lubię kapuśniaczek
fotoviderek 20.12.2013 14:29
Moja ulubiona zupa :)
IKrakowianka 04.05.2013 22:07
smaczny ten kapuśniak
Motorek 12.04.2013 09:23
uwielbiam kapuśniak
Krystyna32 10.04.2013 16:10
bardzo lubię
Łukasz15 28.02.2013 11:06
Super, uwielbiam kapuśniak
Katarzyna59 02.11.2012 15:01
super
RenataZ-et 27.10.2012 18:42
to jest pycha!
zuzanna_z 09.08.2012 11:24
ależ mam ochotę
fictor123 29.06.2012 10:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak