Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser truskawkowo-twarogowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 8 łyżek
jogurt brzoskwiniowy 1 szklanka
truskawki świeże 40 dkg
twaróg 1,5 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser truskawkowo-twarogowy

Kroki postępowania

1
Truskawki umyć, odszypułkować. Kilka truskawek zostawić do dekoracji, resztę przełożyć do dzbanka miksera. Do truskawek wsypać 4 łyżki cukru i dokładnie zmiksować.
Krok 1 - Deser truskawkowo-twarogowy foto
2
Mus truskawkowy rozlać do miseczek.
Krok 2 - Deser truskawkowo-twarogowy foto
3
Twaróg dokładnie wymieszać z resztą cukru i z jogurtem. Można użyć mniej cukru, a jogurt może być o innym smaku.
Krok 3 - Deser truskawkowo-twarogowy foto
4
Masę twarogową rozłożyć do miseczek na mus truskawkowy.
Krok 4 - Deser truskawkowo-twarogowy foto
5
Udekorować pozostawionymi truskawkami.
Krok 5 - Deser truskawkowo-twarogowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.09.2012 08:37
ekstra;)
BernadettaP 03.06.2012 10:54
Niby prosty, a smaczny i bardzo efektownie podany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak