Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane 1 kg
mąka 0,5 kg
masło 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać obie mąki, masło, jajka, sól. Zarobić ciasto.
Krok 1 - Kopytka foto
2
Gotowe ciasto formować w ruloniki i kroić tzw. kopytka. Gotować od momentu
Krok 2 - Kopytka foto
3
Najlepiej smakują odsmażone na tłuszczu.
Krok 3 - Kopytka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 29.05.2012 11:01
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak