Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twaróg czosnkowy z rzodkiewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
śmietana 2 łyżki
ser biały 35 (twarogowy)
rzodkiewka 1 (czerwona)
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Twaróg czosnkowy z rzodkiewką

Rzodkiewkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie pół talarki. Lekko solimy. Ser biały twarogowy miksujemy.Obieramy czosnek, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do sera. Dodajemy także śmietanę, pieprz cytrynowy i paprykę ostrą i jeszcze raz miksujemy. Do pasty twarogowej dodajemy osoloną rzodkiewkę i mieszamy ale już widelcem. Taka pasta jest idealna na śniadanie ze świeżym pieczywem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 31.07.2012 09:40
mniam
Andysz 04.07.2012 10:01
też lubię takie pasty na kanapkę;)
paula99926 08.06.2012 12:43
bardzo lubię twarożki z czosnkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak