Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS Z SARDELI I KAPARÓW

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
żółtko jajek 3 sztuki
filety z sardeli 4 sztuki
oliwa 70 ml
kapary 4 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS Z SARDELI I KAPARÓW

Koperek drobno posiekać, a jajka ugotować na twardo.
Kapary wraz z filetami z sardeli rozetrzeć tak, aby powstała pasta. Następnie dodać żółtka z ugotowanych na twardo jajek. Całość ucierać dodając olej.
Sos doprawić do smaku solą, a na koniec dodać musztardę i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.10.2013 23:42
nie robiłam tak nigdy
caralajna 01.09.2013 07:58
ciekawy pomysł
Katarzyna59 14.05.2013 07:30
bardzo smaczne
IKrakowianka 26.03.2013 20:32
wyśmienity
Krystyna32 26.03.2013 16:31
fajny sosik
RenataZ-et 09.09.2012 09:29
Rewelacja!
Kaja35 16.08.2012 06:33
super
Kaja35 16.08.2012 06:33
super
safcia 05.08.2012 21:47
bardzo ciekawy
zuzanna_z 02.08.2012 11:23
ciekawe muszę spróbować
Dorian 25.06.2012 07:52
pycha
fictor123 11.06.2012 08:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak