Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa z rabarbarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
rabarbar 300 g
cukier waniliowy 2 op.
woda 1 litr
cukier do smaku
śmietanka do zabielenia
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa z rabarbarem

Rabarbar obrać z włókien, pokroić w plasterki, włożyć do garnka, zalać połową wody i ugotować.
Truskawki zmiksować i przetrzeć przez gęste sito, aby oddzielić pesteczki.
Mus truskawkowy zalać resztą wody, dodać kompot z rabarbaru, cukier do smaku i cukier waniliowy - zagotować.
W międzyczasie rozpuścić skrobię ziemniaczaną w 1/3 szkl. wody.
Na wrzący kompot wlać zawiesinę z mąki i wody - mieszać, aż całość zgęstnieje.
Można dodać nieco śmietanki lub mleka zagęszczonego.
Podawać na ciepło lub po schłodzeniu - z dodatkiem herbatników, biszkoptów lub sucharków..

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 14.08.2012 11:00
coś dla mnie
Misiakova 30.05.2012 08:52
ciekawy przepis :)
Habibi 29.05.2012 12:13
Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak