Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 3 łyż
ryż 100 g
żeberka 200 g
cebula 1 sztuka
przyprawa do potraw Kucharek
szczypiorek
śmietana 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Mięso płuczemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy ok 1 łyż przyprawy oraz cebule przekrojoną na pół i zagtowujemy na wolnym ogniu. Włoszczyzne oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Ryż wsypujemy do zupy i gotujemy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Pod koniec gotowania dodajemy do zupy śmietanę i całość zagotowujemy. Możemy doprawić do smaku. Podajemy zupe obficie posypaną posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.
Smacznego.!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 01.12.2013 14:20
super zupka
Bernadeta1 02.11.2013 20:25
smaczna zupka
Adam/ZUB3R 28.02.2013 14:21
lubię pomidorową
MAR3STA 24.02.2013 19:14
uwielbiam pomidorową
IwonaKa 26.12.2012 16:27
smaczna,bardzo lubię
gosia1988 10.12.2012 12:16
taką lubie
Łukasz15 20.10.2012 10:56
Super, uwielbiam pomidorówkę
Agnieszka116 28.05.2012 23:23
Ukochana mojego męża :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak