Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpajza pomarańczowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 7
sok z pomarańczy 200 ml
cukier 6 łyżek
czekolada mleczna 30 dag
woda 50 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szpajza pomarańczowa

Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody, a następnie mieszamy z sokiem pomarańczowym. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy wraz z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy żelatynę a następnie dodajemy pianę z białek. Mieszamy. Wlewamy do szklanego naczynia. Wstawiamy na około 3godziny do lodówki. Po tym czasie ścieramy na tarce czekoladę i posypujemy na wierzch. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.10.2012 11:37
ciekawy przepis
Chojłówna 01.08.2012 18:22
skorzystam z przepisu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak