Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z truskawkami i bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
truskawki świeże 300 gram
bita śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z truskawkami i bitą śmietaną

Truskawki kroimy na ćwiartki i ukłądamy na dnie miski (miseczki), następnie przyrządzamy galaretkę wegług przepisu i zalewamy truskawki. Zostawiamy do wystygnięcia a następnie wkłądamy do lodóki. Gdy galaretka stężeje, przyrządamy bitą śmietane (według przepisu na opakowaniu) i nakłądamy na wierzch galaretki. Bitą śmietanę można posypać startą gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 22.07.2012 16:46
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak