Przepis i sposób przygotowania na: SOS DO PIECZONEGO SCHABU
Przecier pomidorowy i mąkę rozrobiona z wodą połączyć, a następnie dodać do warzyw.
Całość dusić na wolnym ogniu przez 10 minut, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.
marchew | 2 sztuki |
masło | 2 łyżki |
por | 1 sztuka |
bulion warzywny | 300 ml |
seler | 1/4 sztuki |
cebula | 2 sztuki |
przecier pomidorowy | 1/2 opakowania |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
wino białe wytrawne | 100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: