Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS DO PIECZONEGO SCHABU

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
masło 2 łyżki
por 1 sztuka
bulion warzywny 300 ml
seler 1/4 sztuki
cebula 2 sztuki
przecier pomidorowy 1/2 opakowania
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: SOS DO PIECZONEGO SCHABU

Cebulę, marchew, por i seler podsmażyć na maśle, a następnie dodać bulion i dusić przez 10 minut. Następnie dodać wino i dusić przez kolejne 10 minut
Przecier pomidorowy i mąkę rozrobiona z wodą połączyć, a następnie dodać do warzyw.
Całość dusić na wolnym ogniu przez 10 minut, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.02.2014 08:15
palce lizać
Iwusia 30.08.2013 22:54
musi być dobry
RenataZ-et 20.08.2013 23:29
na pewno super :)
Łukasz15 05.05.2013 23:39
Pyszny sosik
Katarzyna59 18.04.2013 18:23
bardzo apetyczne
Krystyna32 08.03.2013 16:23
pyszny sosik
Norgiusz 06.11.2012 12:15
idealny
kate.500 04.10.2012 16:12
ekstra
IKrakowianka 13.09.2012 20:51
bardzo smaczny
Kaja35 21.08.2012 06:34
super
Kaja35 21.08.2012 06:34
super
ewaa 30.07.2012 16:19
super
zuzanna_z 26.07.2012 12:08
smaczny
m1monika 24.06.2012 23:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak