Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA NA ZIMOWE WIECZORY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 250 gram
kiełbasa podwawelska 100 gram
pomidor 2 sztuki
cebula 2 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
czosnek 4 ząbki
marchew 4 sztuki
bulion drobiowy 750 ml
olej 3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA NA ZIMOWE WIECZORY

Mięso pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć je w rondlu na oleju, doprawić solą i pieprzem, po czym przełożyć do miseczki.
Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu podsmażyć pomidory obrane ze skórki, a następnie pokrojone w kostkę, ziemniaki, marchew, kiełbasę i cebulę pokrojone w kostkę. Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Podsmażone warzywa z kiełbasą zalać bulionem, a następnie dodać usmażone mięso i gotować całość przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 20.01.2014 11:56
super ta zupka
Katarzyna59 15.11.2013 10:40
pyszna zupa
fotoviderek 23.10.2013 20:05
Fajna, rozgrzewająca zupka :)
caralajna 04.10.2013 07:57
konkretna zupa :)
romanrafal
romanrafal 01.09.2013 08:27
konkretna smaczna zupa
Wacław 21.08.2013 10:13
pożywna zupa !
Łukasz15 01.08.2013 13:26
Pyszna zupka
RenataZ-et 10.06.2013 22:10
smaczna zupa
IKrakowianka 28.04.2013 19:48
super rozgrzewająca
Krystyna32 10.02.2013 12:23
super
Dorian 18.12.2012 08:33
pycha
kate.500 29.08.2012 15:10
super
Katarzyna59 23.07.2012 21:38
apetyczna
zuzanna_z 23.07.2012 12:12
dobrze rozgrzeje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak