Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO RABARBAROWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
masło 150 gram
cukier 150 gram
żółtko jajek 2 sztuki
rabarbar 1 kg
białko 2 sztuki
cukier puder 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO RABARBAROWE

Mąkę połączyć z masłem, cukrem i żółtkami, ciasto uformować w kulę i schłodzić w lodówce przez godzinę.
Rabarbar umyć i pokroić w kostkę.
Ciasto ułożyć w blaszce, ponakłuwać, a następnie ułożyć na nim rabarbar i piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 40 minut.
Białka ubić na sztywno z cukrem, a po wyjęciu ciasta z piekarnika nałożyć masę na powierzchnię ciasta i zapiec całość przez 10 minut w temperaturze 170 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 23.08.2013 09:33
Z rabarbarem ciasta,to i ja lubię.
caralajna 23.08.2013 08:19
fajne ciasto
Iwusia 12.07.2013 22:51
wspaniałe ciacho
Krystyna32 18.05.2013 06:33
pyszne ciasto
annagebalska 14.01.2013 10:07
pycha
IKrakowianka 16.12.2012 10:30
bardzo lubię
Pietruszka 12.10.2012 23:47
pycha
Katarzyna59 12.09.2012 18:22
smaczne
RenataZ-et 31.08.2012 23:01
rewelacja
Marta1986 10.08.2012 17:20
super
zuzanna_z 25.07.2012 12:58
muszę zrobić
Wiesława1 24.07.2012 13:35
pycha
Wacław 15.07.2012 11:26
pycha ciacho !
Ada-Gaba 05.07.2012 07:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak