Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda
sól
woda 1 szkl
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana

Oczyszczoną kapustę szatkujemy. Delikatnie solimy i dajemy do garnka z wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Smalec rozgrzewamy na patelni dodajemy mąkę i rumienimy cały czas mieszając, aby się nie przypaliło. Jak mąka się zarumieni dodajemy trochę wody i dokładnie mieszamy. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do kapusty i przez chwilkę gotujemy. Z ciągamy z pieca i dodajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.12.2013 20:32
smaczna kapustka
MagdaXXX 07.08.2013 20:42
mniam pychotka
pestka 07.07.2013 09:23
pyszny dodatek do obiadu
Dorian 04.01.2013 08:29
super
RenataZ-et 17.12.2012 23:02
super dodatek do obiadu
Natalia/tubisiek 21.09.2012 20:14
ekstra do schabowego ;)
IKrakowianka 16.07.2012 20:10
pyszna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak