Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z Sosny 2012

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sosna Nowe galazki 30 szt
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z Sosny 2012

Sosnę zbieramy do końca mają później już nie ma dobrych wartości

Myjemy w letniej NIE GORĄCEJ WODZIE możemy ją wymoczyć aby usunąć zabrudzenia

Wkładamy do słoika gdy są długie obcinamy nożyczkami na mniejsze dzielimy na kilka warstw każdą warwę posypujemy cukrem i porządnie ubijamy

Zalewa powinna już na 2 dzień zacząć się robić dobry jest syrop mniej więcej po miesiącu

można później do niego spirytusu około 2 łyżki . Ja zostawiłam czysty bez % i piłam go z córką codziennie cała zima bez choroby

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak