Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane 1/2 kg
mąka 2 szklanki
jajko 2
cebula czerwona 1/2
cebula biała 1 szt
kiełbasa podwawelska

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka

ziemniaki zmielić lub dobrze rozgnieść widelcem, dodać jajka i mąkę (w zależności od mąki ciasto moze sie trochę lepić lub być za twarde. najlepsze kluski wychodzą gdy ciaso lekko klei się do czystych suchych rąk, jednak na rękach nie zostają kawałki ciasta). Z zagniecionego ciasta robimy ruloniki i kroimy kluski. gotujemy w osolonej wodzie około 5-10 min od wypłynięcia. kiełbasę kroimy w plasterki, smażymy. cebulę kroimy na pół i w plasterki, podsmażamy na drugiej patelni, dodajemy ugotowane kluski, chwilę podsmażamy razem z cebulą. podajemy z kiełbaską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 03.06.2012 21:09
lubię kopytka polane sokiem z jagód
halina17 28.05.2012 17:53
smaczne kopytka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak