Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z golonek indyczych

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki indycze 2 szt
marchew 2-3 szt
pietruszka 1/2 szt
por
ziele angielskie 3-4 ziarna
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
koperek 2 gałązki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z golonek indyczych

Mięso zalewamy wodą, zagotowujemy, zbieramy szumowiny dodajemy warzywa i przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu około dobrej godziny. Łyżką cedzakową wyciagamy mięso i warzywa, resztę rosołu doprawiamy do smaku solą i zmielonym pieprzem. Podajemy z makaronem i ugotowaną marchewką, posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 02.12.2012 18:20
Pyszny rosołek.
Justa32 30.08.2012 16:06
Mniam!!!
Mati13 18.08.2012 20:41
bardzo dobry
Anna152 10.06.2012 08:00
smaczny
irenka 09.06.2012 20:15
smaczny rosołek,gotuję podobnie
kuklik 31.05.2012 16:11
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak