Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golabki bez zawijania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
ryż 100 g
kasza manna 1/2 szkl
kapusta młoda 1/2 średniej glówki
jaja 2 szt
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki
przecier pomidorowy
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: golabki bez zawijania

kapustę scieramy na tarce o grubych oczkach , dodajemy mięso , ryż, kaszkę i jajka wyrabiamy , dodajemy rozgniecony czosnek, solimy i dość mocno pieprzymy. Formujemy kulki , obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy na rumiano na oleju. W między czasie gotujemy 1,5 litra wody z przecierem i doprawiamy kucharkiem, do wrzątku wrzucamy opieczone gołąbki i gotujemy około 15 minut na wolnym ogniu. sos zagęszczamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 12.09.2012 16:43
świetne
jeta72 30.06.2012 19:19
super
teresa18 01.06.2012 17:17
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak