Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 80 dkg
jaja 3
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki
folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z grilla

Karczek myjemy i osuszamy. Następnie mielimy maszynką do mięsa. Umytą natkę pietruszki drobno siekamy. Do zmielonego mięsa dajemy jajka, posiekaną pietruszkę oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Z powstałej masy formujemy kulki i każdą zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy na rozgrzanym grillu 20 min. 10 min. z jednej strony i 10 min. z drugiej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 22.07.2013 17:39
ciekawy pomysł na grila
ben-ka 01.04.2013 11:57
takich kulek nie robiłam:)
Łukasz15 11.12.2012 15:18
Smaczne mięso
RenataZ-et 09.09.2012 09:20
Smaczne
IKrakowianka 30.07.2012 15:53
rewelacja
Wafelek2601 05.06.2012 22:38
Uwielbiam karczuś z grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak