Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik codzienny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 12 dag
jaja 4 szt
kasza manna 3 łyżki
cukier 1 szklanka
rodzynki 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
herbatniki 2-3 paczki po 8szt
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik codzienny

Tortownice posmarować tłuszczem, wysypać bułka tarta. Na dno pokruszyc herbatniki. Żółtka jaj oddzielic od białek, z białek ubic sztywna pianę. Margaryne stopic i przestudzic. Ser zmielić robotem kuchennym, ostrzem malaksera (mozna tradycyjnie maszynka). Do masy dodac żółtka i cukier i dalej miksujac (mozna ucierać pałka do ciasta) dodawać stopiona margaryne, 2-3 krople olejku waniliowego oraz manne wymieszana z proszkiem do pieczenia. Gotową mase wymieszać delikatnie z piana z białek i rodzynkami. Wylać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Piec ok godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Porcja na tortownicę o srednicy 28 cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 05.10.2011 22:12
pychota
Grazyna0211 14.08.2011 12:41
pyszności!
Sarenka 08.06.2011 16:27
Jak ja lubie serniczki :P
anemon 15.05.2011 07:34
Dobrze mieć taki przepis pod ręką, gdy nie mamy ochoty robić kruchy spód do sernika. Ja osobiści za tym nie przepadam.
pioge7 26.04.2011 18:54
doooooooobry
kasiurek 23.10.2010 08:37
sernik pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak