Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta krewetkowa do pieczywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki w zalewie 1 puszka
sok z cytryny 1 sztuka
smietana 18% do zagęszczenia pasty
tarty chrzan do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta krewetkowa do pieczywa

Krewetki osączamy z zalewy, wrzucamy do blendera, wyciskamy sok z 1 cytryny i miksujemy. Zmiksowane krewetki przekładamy do miseczki, dodajemy tyle śmietany, aby powstała dość gęsta masa. Doprawiamy do smaku tartym chrzanem, pieprzem i solą. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do pasty. Wszystko mieszamy i wstawiamy na około godzinę do lodówki, aby pasta się schłodziła i przegryzła. Pasta świetnie nadaje się jako przystawka. Możemy smarować nią pieczywo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.03.2013 11:14
ciekawi mnie bardzo smak takiej pasty
ONY_za_kare 22.02.2013 14:07
pychota
Kate131 22.01.2013 09:08
nie lubie krewetek,ale dla tych co lubią, to rewelacja
annagebalska 27.10.2012 09:41
pychota
cooleczka 23.10.2012 18:24
smaczne urozmaicenie kanapek
Anna152 14.08.2012 14:03
super
Aleksandraa 12.08.2012 09:54
brzmi genialnie :)
dianix 28.06.2012 10:40
taka pasta moe byc interesujaca
Wacław 17.06.2012 12:24
ciekawa pasta !
Rafał10 10.06.2012 21:33
uwielbiam dania francuskie !!!
ewka1978 28.05.2012 13:15
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak