Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 50 mililitrów
jajko 3 sztuki
mleko 1,5 szklanki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżki
powidła wiśniowe 150 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z wiśniami

Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko, olej, kakao, przyprawę do piernika i wszystko miksujemy. Na sam koniec dodajemy powidła. Blachę 12x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 27.07.2012 19:36
pycha
banaszak1994
banaszak1994 11.06.2012 21:37
pyszotka :P
pierniczkowo 30.05.2012 10:13
uwielbiam wszelkiego rodzaju pierniki zwłaszcza te z powidłami:)
daria2911 29.05.2012 21:41
super
justys759 29.05.2012 19:02
bardzo lubię;)
danusia19671 29.05.2012 16:59
Super piernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak