Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka z grochem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 45 dag
golonka ½ kg
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziemniaki 3 szt.
cebula 2 szt.
marchew 2 szt.
czosnek 1 ząbek
kostka rosołowa 2 szt.
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: golonka z grochem

Umyć golonkę, posolić, włożyć do rondla. Opłukać groch, dodać do rondla z golonką. Dodać liście laurowe, majeranek, zalać wodą około dwoma litrami i gotować na małym gazie około półtora godziny. Po tym czasie dodać obraną, wypłukaną i pokrojoną w krążki marchewkę, ziemniaki pokrojone w drobną kostkę oraz kostki rosołowe. Gotować jeszcze przez dwadzieścia minut. Golonkę wyjąć, podzielić na części i włożyć ponownie do rondla. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak