Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bagietka z pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzeszki pini (prażone) 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
oliwa 2-3 łyżki
pecorino 2-3 łyżki utarte
pomidory
bagietka 1 sztuka
bazylia 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: bagietka z pesto

Wszystkie składniki oprócz bagietki i pomidorów wrzucamy do blendera i miksujemy. Bagietkę przekrawamy na pół i smarujemy pesto, wstawiamy na chwilę do piekarnika. Podajemy jeszcze ciepłe z pomidorami.

W sezonie grillowym można podpiec na grillu lub ognisku :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 28.05.2012 11:38
ładnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak