Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka z roszponką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 główki
sałata rzymska 2 główki
roszponka 30 listków
szczypior 1 pęczek
śmietana 12% 250 ml
ser feta 200 g
cukier puder do smaku
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
seler naciowy 2 (młody)

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka z roszponką

Z powodu obfitości zielonych warzyw w ogródku- zielone sałatki stały się u nas w domu ostatnio codziennością:)
Wszystkie warzywa dobrze umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć. Listki selera i szczypiorek drobno posiekać, resztę liści porwać na grube kawałki. Ser feta pokroić i wymieszać z "zielonościami".

Śmietanę wymieszać z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Przygotowanym sosem zalać sałatkę i wymieszać. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 28.09.2012 21:56
uwielbiam takie mieszanki sałat
treonina 28.05.2012 11:34
ciekawa kompozycja :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak