Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
tarty chrzan 2 łyżeczki
cebula 1/4 sztuki
ser Rouge 4 plastry
olej do smażenia
kostki mięsne 2 sztuki
mąka pszenna 1 łyżka
pieczarki marynowane 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Zraziki z pieczarkami foto
2
Każdy plaster posmarować tartym chrzanem.
Krok 2 - Zraziki z pieczarkami foto
3
Na każdym kawałku schabu ułożyć po 2 przekrojone na pół pieczarki, kawałku cebuli i plasterku sera.
Krok 3 - Zraziki z pieczarkami foto
4
Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami, posypać przyprawą do grilla, zrumienić z każdej strony na oleju.
Krok 4 - Zraziki z pieczarkami foto
5
Dodać kostki mięsne, wlać 1 szklankę wody i dusić ok. 10-15 minut.
Krok 5 - Zraziki z pieczarkami foto
6
Mąkę wymieszać z 1 szklanką zimnej wody, zagęścić nią sos. Ewentualnie doprawić do smaku solą.
Krok 6 - Zraziki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.11.2013 07:15
Chętnie bym skosztował :)
Sroczka 26.02.2013 00:15
Bardzo lubię takie mięsko zjeść na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak