Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kobity

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 500 ml
budyń wanililiowy 2 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kobity

Śmietanę ubić na najwyższych obrotach miksera. Następnie dodać do ubitej śmietany dwa opakowania budyniu waniliowego. 5 łyżek wody zagotować, następnie przelać do szklanki, dodać żelatynę i rozpuścić. Doprowadzić do tego aby była zimna. Dodać do śmietany. Wymieszać. Przekładać masę do pucharków. Odstawić do lodówki, po ok. 2 godzinach wyjąć i przełożyć górą do dołu na talerz. Można wyciągnąć ręką lekko przesuwając masę w drugą stronę, albo dać pucharek do wrzącej wody na ok. 5 sekund. Polecam.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 10.05.2013 21:13
bo to silikony ;-)
plocia 22.07.2012 22:50
hahahah tytuł przepisu bomba tylko wisienki na nich brak :D
Fiffi 02.06.2012 16:50
fajne
Katarzyna54 28.05.2012 09:45
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak