Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na krakersach z ajerkoniakiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 3 opakowania
budyń 3 opakowania
śmietana 30% 1 opakowanie
wiórki kokosowe 200 gram
masło 1,5 kostki
cukier 1/2 szklanki
aromat migdałowy 4 krople
ajerkoniak 3/4 szklanki
masło 2 łyżki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na krakersach z ajerkoniakiem.

Przygotować budyń zgodnie z instrukcją ma opakowaniu, przestudzić. Masło utrzeć z cukrem i aromatem migdałowym na puch, dodająć po trochu chłodny budyń. Na końcu dodać 150 g wiórków kokosowych oraz ajerkoniak.. Masę schłodzic w lodówce. Krakersy ułożyć na prostokątnem blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przełożyć masą. Ułożyć krakersy i posmarować masą, aż do wyczerpania składników. Ostatnia powinna byc masa. Schłodzić w lodówce.

2 łyzki masła rozpuścić na patelni, dodać 2 łyżki cukru i wsypać 50 g wiórków. Wszystko razem uprażyć na jasno - brązowy kolor. Tak przestudzonym "krokantem" posypać ciasto.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Ciasto jest najlepsze następnego dnia.

Ciasto zrobione na weekend z Kasią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 28.06.2012 09:56
uwielbiam rafaello
Magda60 03.06.2012 22:55
super pyszne
pacpaw 29.05.2012 18:34
ależ rozpusta
treonina 28.05.2012 11:31
pyszne ciasto!
Pietruszka 28.05.2012 11:21
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak