Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada waflowa z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
kakao 3 płaskie łyżki
cukier 1/2 szkl
galaretka wiśniowa 1 op
Biszkopty 1/2 op
herbatniki 1/2 op
sok z cytryny 2-3 łyżki
andrut
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada waflowa z bananami

Margarynę wkładamy do niedużego rondelka i rozpuszczamy. Następnie do rozpuszczonej margaryny dodajemy kakao oraz cukier, dokładnie mieszamy, aby składniki się rozpuściły i aby nie powstały grudki. Następnie całość zagotowujemy. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w pół szklance wody i wlewamy do masy z margaryny i kakao. Herbatniki i biszkopty drobno kruszymy i dodajemy do masy, całość dokładnie mieszamy. Banany obieramy ze skórki, skrapiamy sokiem z cytryny. Suche wafle rozkładamy, skrapiamy wodą, aby zmiękły. Następnie nakładamy na wafle masę, a na brzegu układamy wzdłuż całe banany. Całość zawijamy ścisło w roladę. Gotową roladę owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnego dnia roladę kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidka19880 22.02.2014 15:10
bardzo ciekawe rady, ponieważ zawsze miałam problem z twardymi waflami które nie dały się zwinąć i ciemnym bananem teraz już wiem co zrobić.. super przepis polecam
Rafał10 01.06.2012 18:40
wygląda świetnie ! muszę w końcu się skusić i zrobić jakąś roladkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak