Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna akacjówka - likier

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwiat akacji 3,5 litra
cukier kryształ 1 kg
woda 1 szklanka
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki
wódka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna akacjówka - likier

Kwiat akacji wkładamy do dużego słoja, zasypujemy cukrem i zalewamy wódką. Czekamy tydzień, czasem mieszamy zawartość, by cukier się rozpuszczał. Po tygodniu podgrzewamy nieco wodę dodajemy kwasek i po zlaniu likieru do czystego naczynia mieszamy je razem, rozlewamy do butelek. Spożywamy najwcześniej po 2 tygodniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak