Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2,5 litra
porcja rosołowa 4 sztuki
marchew 3 sztuki
pietruszka 3 sztuki
sól 2 szczypty
pieprz 3 szczypty
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z ryżem

Do dużego garnka wrzucamy cztery porcje rosołowe , obrane marchewki ,pietruszki ,dwa buliony.Przyprawiamy natką pietruszki oraz solą i pieprzem wg uznania.Gotujemy. W osobnym garnku gotujemy osoloną wodę na ryż,Gdy zacznie wrzeć wrzucamy torebki ryżu.Gotujemy pod przykryciem wg.informacji czasowej na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 28.05.2012 10:44
nigdy rosołu z ryżem nie jadłam, pomidorowkę tak :)
EWI 28.05.2012 08:33
mniam uwielbiam z ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak