Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bez gniot

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dekagram
cukier wanilinowy 1 sztuka
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
olej 1 szklanka
mleko 3/4 szklanki
mąka 4 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bez gniot

wazne jest żeby do miski włożyć wszystkie składniki w kolejności czyli: drożdze-cukier waniliowy-cukier-jajaka(rozmącone)-olej-mleko-mąka-sól(szczypta). Odstawiamy na 2-3 godziny, po tym czasie wszystko ze sobą miksujemy na jednolitą masę. Przekładamy do formy (wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej masłem i posypanej bułką tartą) pieczemy w 170-180 stopniach przez 50-60 minut. na Ciasto możżna położyć kruszonkę, cynamonem posypać lub owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 05.08.2012 21:51
ciekawa nazwa
Betka 15.07.2012 00:26
wygląda pysznie ;)
Dorian 30.05.2012 20:08
pycha
Rafał10 28.05.2012 07:18
tak po składnikach widzę że to taka drożdżóweczka chyba :) już dawno nie robiłam, chyba zrobię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak