Barszcz czerwony z jajkiem

Barszcz czerwony z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • ziele angielskie

  • czosnek

    5 ząbków
  • liść laurowy

  • kwasek cytrynowy

    szczypta
  • żeberka wędzone

    pół kg
  • jaja na twardo

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka gotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Obrane buraki pokroić w talarki i gotować wywar w osobnym garnku. po zagotowaniu przełączyć na mały palnik dodać łyżkę kwasku cytrynowego i trzymać na małym płomieniu około 1 godz nie dopuszczając do wrzenia. Nastepnie wyjąć gotowane mięso i buraki i połączyć wywary ze sobą dodając wycisnięty czosnek pieprz i sól do smaku. Ugotowane jajka przekroic na ćwiartki i zalac barszczem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat