Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 2 szt
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety mielone

Bułkę namoczyć w letnim mleku, następnie przecisnąć i dodać do mięsa mielonego. Cebulę obrać, drobno posiekać dodać do mięsa wraz z jakiem szczyptą soli i pieprzu. całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Formować dowolnej wielkości kotlety obtaczać w bułce tartej, obsmażać na zloty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 29.05.2012 15:43
pycha
melonik 29.05.2012 15:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak