Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina duszona z pieprzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 70 dag
cebula czerwona 1 sztuka
pieprz ziarnisty 1 łyżka
oliwa 1-2 łyżki
rosół wołowy 2/3 szklanki
czosnek 2-3 ząbki
chili 1/3 łyżeczki
tymianek 1 łyżka (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina duszona z pieprzem

1. wołowinę w moim przypadku, był to szponder, oddzielony od kości kroimy w płaty średniej grubości. a osobno kroję cebulę i czosnek (bez znaczenia jak, byle nie za drobno) i na razie zostawiam.
2. mięso umieszczamy w głębokim naczyńku, dodajemy oliwę, chili i kilka szczypt soli.
3. następnie rozgrzewamy patelkę z odrobiną oleju i wrzucamy nasze mięso, piekąc z każdej strony około 2 minut.
4. na innym naczyńku, w moim przypadku głęboka patelnia BEZ TEFLONU wlewam bulion i czekam aż zacznie bulgotać.
5. do gotującego wywaru dodaję cebulę, czosnek i mięso i wrzucam cały pieprz.
6. duszę pod przykryciem około 30 minut sporadycznie mieszając, uzupełniając brakującą wodę.


polecam podać z ziemniaczkami. noo taki zwykły obiadek, ale bardzo smaczny. smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak