Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt przekładany bananem i kremem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 8 g
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
banan 3 szt
śmietana kremowa 30% lub 36% 200 ml
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt przekładany bananem i kremem

Kroki postępowania

1
jajka mieszamy z cukrami, następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - biszkopt przekładany bananem i kremem foto
2
pieczemy 30 minut w temp 180 stopni.
Krok 2 - biszkopt przekładany bananem i kremem foto
3
biszkopt przekrajemy na pół w pionie i poziomie. tak aby powstały 4 części. banany przekrawamy na pół i przekładamy nimi biszkopt
Krok 3 - biszkopt przekładany bananem i kremem foto
4
śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem. każdą porcję bananów smarujemy kremem.
Krok 4 - biszkopt przekładany bananem i kremem foto
5
wierzch smarujemy pozostałym kremem. podawać mocne schłodzone.
Krok 5 - biszkopt przekładany bananem i kremem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 07.06.2012 22:08
świetna propozycja, szczególnie, ze względu na bananky

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak