ciastka półfrancuskie serowe z jabłkami

ciastka półfrancuskie serowe z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dkg
  • ser

    25 dkg
  • masło

    25 dkg
  • żółtko

    1
  • marmolada

    30-40 dkg
  • cukier waniliowy

  • jabłka

  • cukier puder

    6 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

twaróg zemleć, mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem+ser+jajko (żóltko) zagnieść szybko ciasto, jak na pierogi, schłodzić w lodówce. wywałkować na grubość 1-1,5 cm. wykrawać KRĄŻKI NAKŁADAĆ 1/4 JABŁEK SZERSZĄ CZĘŚĆ DO PRZODU ZLEPIAĆ POSMAROWAĆ BIAŁKIEM I PIEC W TEMP 180-220 ST

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat