Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka półfrancuskie serowe z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dkg
ser 25 dkg
masło 25 dkg
żółtko jajek 1
marmolada 30-40 dkg
cukier waniliowy
jabłka
cukier puder 6 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka półfrancuskie serowe z jabłkami

twaróg zemleć, mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem+ser+jajko (żóltko) zagnieść szybko ciasto, jak na pierogi, schłodzić w lodówce. wywałkować na grubość 1-1,5 cm. wykrawać KRĄŻKI NAKŁADAĆ 1/4 JABŁEK SZERSZĄ CZĘŚĆ DO PRZODU ZLEPIAĆ POSMAROWAĆ BIAŁKIEM I PIEC W TEMP 180-220 ST

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak