Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak 6 szt
czosnek 2 zabki
oliwa 100 ml
ocet winny 100 ml
sól
pieprz szczypta
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do obiadu

Buraki upiec w piekarniku (około 30 minut) lub w folii na grillu. Obrać ze skórki, pokroić w plastry, lub w kostkę. Czosnek bardzo drobno posiekać, lub przecisnąć przez praskę. Wymieszać ocet winny z oliwą , solą. pieprzem i łyżeczką cukru. Przełożyć buraczki do marynaty i odstawić na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 30.06.2012 18:21
fajne
Anna169Hosz 21.06.2012 17:20
Musze spróbować upiec buraki...ja zawsze gotuję...ciekawe czy 30 minut wystarczy?
teresa18 08.06.2012 13:38
swietne
melonik 29.05.2012 15:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak