Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenne curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 sztuka
seler naciowy 2 łodyżki
brokuł 1 mały
pomidorki
mleczko kokosowe 150 ml
curry madras 1 łyżka
jogurt bałkański
czosnek
sól
masło klarowane 1 łyżka
listki curry
włoszczyzna 1 (młoda)

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenne curry

Wszystkie warzywa kroimy w większą kostkę, brokuła na nieduże różyczki. Zaczynamy od podgrzania masła klarowanego z przyprawami. Gdy zacznie pachnieć dodajemy warzywa i podsmażamy przez chwilę. Wlewamy mleczko kokosowe, przykrywamy i dusimy około 15 minut na niedużym ogniu. Dodajemy pokrojone pomidorki i dusimy jeszcze chwilę. Zestawiamy z ognia i dodajemy jogurt. Dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.06.2013 09:24
świetne danie
iziona 28.05.2012 07:41
Pyszności
patusia 27.05.2012 23:36
Smaczne
msmariusz 27.05.2012 21:41
no ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak