Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki owsiane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 0.5 szklanki
zarodki pszenne 3 łyżki
otręby żytnie 3 łyżki
jajko
serek homogenizowany
pieprz
jogurt bałkański
koperek
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat
ogórek

Przepis i sposób przygotowania na: placki owsiane

Płatki, zarodki pszenne, otręby, jajko i serek wrzucamy do blendera, dodajemy łyżkę oliwy i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę. Dobrze rozgrzewamy małą patelnię (18cm) i smażymy na niej średniej grubości placki.

Myjemy blender i wrzucamy do niego jogurt, ogórka i koperek, miksujemy. Dodajemy przyprawę do Tzatziki do smaku.

Oczywiście jest wiele wariancji na temat placków - można dodać miód i suszone owoce, dowolne zioła. Zamiast sosu tzatziki może być guacamole lub salsa.
Nadaje się na kolację lub śniadanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 27.05.2012 22:24
dobre
staropolanka5 27.05.2012 22:16
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak