Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZEREŚNIE W WHISKY

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
whisky 4 łyżki
cukier 500 gram
żelfix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: CZEREŚNIE W WHISKY

Wydrylowane czereśnie przekładam do rondla. Następnie 1 łyżkę cukru mieszam z żelfixem i zasypuję nimi owoce i doprowadzam do wrzenia.
Do wrzącej masy dodaję resztę cukru i whisky, smażę przez minutę, dokładnie przy tym mieszając masę.
Konfiturę gorąca przekładam do słoików i szczelnie zakręcam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 22.02.2014 14:58
takie wisienki to ja lubię
Iwusia 14.12.2013 23:00
podoba mi się ten przepis
Katarzyna59 06.11.2013 10:30
bardzo fajne
alaaa 21.08.2013 21:33
może być smaczne z whisky
IKrakowianka 10.04.2013 20:54
wyśmienite :)
Krystyna32 28.01.2013 07:42
fajne
RenataZ-et 19.09.2012 16:52
super ;))
zuzanna_z 12.07.2012 12:39
a potem do wszystkiego
Justyna87 26.06.2012 12:11
%%% fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak