Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS MIGDAŁOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 100 gram
żółtko jajek 2 sztuki
rodzynki 3 łyżki
cukier 4 łyżki
śmietana 18 proc 200 ml
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mleko 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS MIGDAŁOWY

Rodzynki zalać wrzątkiem. Płatki migdałów wraz z cukrem rozgnieść w moździerzu.
Śmietanę zagotować, po czym dodać do niej migdały z cukrem i rodzynki. Całość gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Mąkę ziemniaczaną połączyć z mlekiem, a następnie dodać do sosu. Następnie dodać żółtka i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.03.2014 21:06
jaki pyszny sos, mogłabym jeść sam
Iwusia 16.11.2013 23:25
fajny sosik
IKrakowianka 06.03.2013 22:40
bardzo smaczny jest taki sos migdałowy
olkaaa 30.01.2013 08:27
bardzo smakuje mi z cielęciną
Kate131 29.01.2013 07:58
do czego go podajesz?
Krystyna32 24.01.2013 10:47
super
Poison1988 20.12.2012 15:16
fajny przepis :) godny wypróbowania :)
Pietruszka 11.08.2012 21:00
super
RenataZ-et 20.07.2012 22:45
przepyszny
zuzanna_z 12.07.2012 12:43
takiego jeszcze nie jadłam
kate.500 23.06.2012 18:09
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak