Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA POROWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
por 2 sztuki
wywar z mięsa 750 ml
pieczywo tostowe 2 kromki
mąka 1 łyżka
serek topiony 150 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA POROWA

Na roztopionym maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i por.
Następnie oprószyć je mąką i zalać bulionem, po czym gotować przez 8 minut.
Do zupy dodać serek topiony i mieszać, aż się roztopi. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać grzanki przygotowane z pokrojonego w kostkę pieczywa tostowego i podsmażonego na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.01.2014 11:39
Zupy bardzo lubię,porową też ze smakiem bym zjadła.
Iwusia 17.12.2013 22:21
podoba mi się przepis na tą zupkę
dorotka0000025 27.08.2013 21:31
chetnie wyprobuje
Krystyna32 27.04.2013 08:27
bardzo lubię
IKrakowianka 30.10.2012 19:15
pycha
RenataZ-et 09.10.2012 21:44
fajna propozycja
Katarzyna59 24.08.2012 17:25
super
zuzanna_z 12.07.2012 12:36
już wiem co dziś zrobię na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak