Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy III

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 3 kotletów
czosnek duży 4 zabki
majonez 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
sól, pieprz do sosu
pieczarki 10 dag
ser 3 plastrów
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat do smaku
olej do smażenia
wędlina 3 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy III

Kroki postępowania

1
Czosnek obieramy, przeiskamy przez praskę, dodajemy majonez i śmietanę, mieszamy dodajemy szczyptę soli i 1/4 łyzeczkę pieprzu. Takim sosem smarujemy każdy rozbity kawałej mięsa. Wykładamy na każdy po plasterku wędliny
Krok 1 - Zrazy III foto
2
wykładamy ser i pieczarki
Krok 2 - Zrazy III foto
3
zwjamy i spianym wykałaczkami.
Krok 3 - Zrazy III foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju, posypując przyprawaą do kebaba, smażymy na małym ogniu. Sos , któy nam pozostał wykorzystujemy do kanapek czy czegoś innego ( wychodzi go wiecej, a ja lubię więc robię wieksza ilość)
Krok 4 - Zrazy III foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.05.2012 19:18
smaczne zraziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak