Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i masełkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 1 kostka
mąka 2 szkl
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier waniliowy 1 op
cukier kryształ 1/2 łyżki
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i masełkiem

Ser przełożyć do miseczki, rozdrobnić widelcem. Dodać żółtko, cukry i starannie wymieszać. Mąkę przesiać, wbić jajko, dodać wodę i zagnieść ciasto. Powinno być dosyć miękkie. Ciasto rozwałkować. Szklanką wykroić krążki. Na środku układać farsz z sera i zlepiać. Gotowe pierogi wrzucać do osolonej wody i gotować 8-10 minut. Odcedzić. Masło lekko podrumienić. Pierogi włożyć na talerz, polać masłem, posypać cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 15.08.2012 13:28
takie pyszne
Norgiusz 16.06.2012 20:38
super
Marko 10.06.2012 11:16
bardzo lubię
motyl 04.06.2012 12:14
super
motyl 04.06.2012 12:14
super
agnieszka214 28.05.2012 07:55
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak