Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta litewska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
pierś z kurczaka 50 g
majonez 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
szczypiorek
papryka czerwona
ketchup 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta litewska

W dwóch garnkach doprowadzamy wodę do wrzenia. Do pierwszego wkładamy zimne (prosto z lodówki) jajko. Po 10 minutach wyjmujemy i studzimy. Do drugiego garnka wkładamy mięso. Po 10 minutach dodajemy sól i gotujemy jeszcze 5 minut. Wyjmujemy i odcedzamy. Mięso i obrane jajko wsadzamy do blendera. Dodajemy masło, majonez, ketchup i sól i miksujemy razem. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i pociętą na krótkie nitki papryką. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak