Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z lubczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

barsz biały kiszony 0,5 l
kiełbasa śląska 30 dkg
marchew 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
smietana 18% 200 ml
lubczyk świeży 3 liście
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
boczek wędzony 30 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z lubczykiem

Marchew obrać i pokroić w talarki. Boczek i marchewkę zalać dwoma litrami wody i gotować około 10 minut.
Dodać do garnka pokrojoną w plastry kiełbasę, pokrojony grubo czosnek, jeden duży pokrojony liść lubczyku, wlać barszcz i gotować około 20 minut. Po tym czasie rozrobić śmietanę z mąką i odrobina soli- zahartować paroma łyżkami barszczu i zabielić zupę.
Doprawić solą oraz pieprzem i wrzucić resztę posiekanego lubczyku. Zagotować i trzymać na małym ogniu 2/3 minutki. Podawać solo lub według uznania. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.01.2013 18:50
świetny barszczyk
Wacław 24.01.2013 10:55
bardzo dobra zupa !
Aneta2604 18.08.2012 16:48
mniam
Ewelina38 08.06.2012 18:30
przepyszna zupka
barbarella 27.05.2012 14:58
bardzo lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak