Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka bogusi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szklanki
kostka margaryny 250 gram
żółtko jajek 5
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyrzeczka
jabłuka 1 kg
cynamon 1 łyżeczka
białko 5
kisiel ananasowy

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka bogusi

Margarynę posiekać z mąką dodać żółtka, cukier, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Zagnieść kruche ciasto. Ciasto podzielić na dwie kulki 3/4 i 1/4 małą kulkę można zamrozić. Jabłuka poszatkować na wiórki sparzyć z dodatkiem cukru i cynamonu. Dużą kulkę rozłożyć na posmarowanej tłuszczem lub na wyłożonej papierem blasze na ciasto rozłożyć mase jabłek. Ubić pianę z dodatkiem cukru i na końcu dodać kidiel. Na jabłka rozłożyć warstwę piany z kislem a mała kulkę zetrzeć na tarce na wiórki. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
```````````````SMACZNEGO``````````````````````

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak