szarlotka bogusi

szarlotka bogusi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    3 szklanki
  • kostka margaryny

    250 gram
  • żółtka

    5
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • przyprawa do piernika

    1 łyrzeczka
  • jabłuka

    1 kg
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • białka

    5
  • kisiel ananasowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z mąką dodać żółtka, cukier, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Zagnieść kruche ciasto. Ciasto podzielić na dwie kulki 3/4 i 1/4 małą kulkę można zamrozić. Jabłuka poszatkować na wiórki sparzyć z dodatkiem cukru i cynamonu. Dużą kulkę rozłożyć na posmarowanej tłuszczem lub na wyłożonej papierem blasze na ciasto rozłożyć mase jabłek. Ubić pianę z dodatkiem cukru i na końcu dodać kidiel. Na jabłka rozłożyć warstwę piany z kislem a mała kulkę zetrzeć na tarce na wiórki. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
```````````````SMACZNEGO``````````````````````

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat